Oppskrifter

Kalkunfilet i sous vide

Denne oppskriften på kalkunbryst sous vide er veldig deilig, øm og gir et saftig stykke filet! Hvis det er første gang du må lage kalkunbryst i sous vide, er jeg sikker på at du aldri går tilbake til den tradisjonelle metoden for ovnen. Hjemmelaget kalkunfilet sous vide er bare utrolig deilig.

Kalkunfilet er i utgangspunktet et deilig stykke kjøtt som er fylt med god juice og kraft. Det som kan være problemet er at når det blir tilberedt på tradisjonell måte kan det fort å bli både tørt og kjedelig. Dette er akkurat der sous vide-teknologien er riktig. Kalkunfilet i sous vide er bare super deilig, saftig og du får alltid et perfekt resultat. Det spesielle er at kalkun kjøtt er tilberedt i en lukket sous videpose og ved lav temperatur i forhold til den tradisjonelle måten i ovnen. På denne måten sikres en minimal fordampning av kjøttjuice, og derved oppnås super deilig og saftig kjøtt. Jeg håper du er for tiden overbevist om at kalkunbryst sous vide er fantastisk. I så fall er jeg sikker på at du også er interessert i kyllingkoking sous vide. Som med kalkun sous vide, oppnår du det samme fantastiske resultatet ved å forberede kylling sous vide. Du finner oppskriften på kylling sous vide i min sous vide seksjon her på min mat blogg. Nedenfor kan du lese mer om tid og temperatur når du lager hjemmelaget kalkunfilet sous vide.

Generelt om tid og temperatur

De to viktigste detaljene å huske når du lager kalkunbrød, er koketiden og temperaturen. Det finnes flere forskjellige kombinasjoner på de to innstillingene avhengig av hvilket resultat du vil ha. For det meste blir kalkun sous vide tilberedt et sted i temperaturområdet 58-65 grader og med en tid på 3 til 6 timer. I lavtemperaturområde oppnår du et litt rosa, mykt og saftig resultat. Hvis du går opp i temperaturområdet, vil du oppnå et resultat som er mer hvitt i kjøttet, ømt og fortsatt vakkert saftigt. Kalkunfilletene er normalt forberedt i ca 3-6 timer. I løpet av denne tiden er kjøttet ferdig og saftig hver gang.

Hvis du vil gå hele veien og velge en ekstra lang steketid, still inn timeren til 24 timer og en temperatur på 55 grader. Ved denne lange koketiden oppnår du et nydelig resultat, hvor kjøttet nesten kan skilles med en gaffel.

I avsnittet nedenfor kan du lese mer om den nøyaktige temperaturen og tiden jeg vil anbefale deg å bruke.

I seksjonen ovenfor kan du lese mer om hvilken tid og temperatur du kan forberede kalkunbrystet på. Selv om det finnes flere forskjellige innstillingsalternativer, er det alltid en tid og temperatur jeg bruker når du lager hjemmelaget kalkunbrød. Jeg vil anbefale å bruke en temperatur på 62 grader og gi kalkun kjøtt tre timer i vannet. På denne tiden og temperaturen er kjøttet fantastisk mørt, lyst i farge og juice og kraft er bevart. Hvis det er første gang du lager kalkunbryst i sous vide, er jeg sikker på at du aldri vil gå tilbake til den tradisjonelle metoden når du smaker resultatet. Kalkunfilet i sous vide er rett og slett utrolig deilig.

En av de eneste negative aspektene ved sous vide-teknologi, hvis du kan kalle det det, er mangelen på den deilige skorpen. Ved tradisjonell matlaging av kalkun kjøtt på grill, panne eller ovn, samt andre typer kjøtt for den saks skyld, får du vanligvis en deilig skorpe. En deilig og perfekt skorpe gir ekstra sprøhet og smak til kjøtt. Selvfølgelig mangler denne skorpe med Sous Vide-matlaging. Jeg vil anbefale to forskjellige metoder for å lage en skorpe. Du kan enten bruke en varm stekepanne eller en varm stekeovn. I begge tilfeller, bare gi nok kjøtt, slik at det har en sprø skorpe. Husk at kalkun kjøtt er allerede forberedt i sous vide vann. Så vær forsiktig så du ikke gir den for mye.