Oppskrifter

Pannekake oppskrift

En sikker vinner blant både voksne og barn, pannekaker! Kokken fra 4-stjerners middag, Ole Martin Alfsen lager pannekaker lager sine beste pannekaker og gir oss sine beste tips!

1 porsjon pannekakerøre (12 stk)
3 dl hvetemel
½ ts salt
6 dl lettmelk
4 stk egg
2 ss smør

Om du vil kan du bytte ut noe av det fine hvetemelet med grovt mel, slik at dere får i dere mer fiber og fullkorn, samtidig vil det være godt for fordøyelsen, en annen bonus er at man holder seg mett lengre. Bytt f.eks ut 1,5 dl av hvetemelet med 1 dl sammalt hvete fin og 0,5 dl lettkokte havregryn.

Smelt smør.

Ha mel og salt i en bolle.

Visp sammen egg og melk, bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og fri for klumper. Bland inn det smeltede smøret.

Dekk til og la røren og svelle rundt 30 minutter.

Finn frem en teflonpanne, varm den på middels varme og smelt litt smør. Bruk en øse og ta i nok pannekakerøre til at det så vidt dekker bunnen. Drei pannen rundt slik at røren blir jevnt fordelt utover. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider når den er ferdig.

PS: Dersom du har melk eller surmelk som begynner å bli gammel, denne passer perfekt i pannekakene!